FacebookDesigned by:
SiteGround web hosting Joomla Templates

NSZI FOGLALKOZTATÁS2023
FOGLALKOZTATÁS2023 pályázat hírei PDF Nyomtatás E-mail
Írta: Administrator   

FOGLALKOZTATÁS2023-3120

„Megváltozott munkaképességű személyek munkaerő-piaci integrációját elősegítő programok támogatása”

FOGLALKOZTATÁS2023

_________________________________________________________________________

BEFEJEZŐDÖTT az Alapítvány FOGLALKOZTATÁS2023-3120 "Megváltozott munkaképességű személyek munkaerő-piaci integrációját elősegítő programok támogatása" című projektje.

A projekt során 2023.09.12-én Toborzást tartottunk Intézményünkben, ahova vártuk a megváltozott munkaképességű és fogyatékkal élő személyeket. A Toborzó napon a jelenlévők tájékoztatást kaptak a projektről. Ismertetésre kerültek azok a projektelemek, amelyeket a projekt ideje alatt nyújtani kívánt az Alapítvány. A Toborzó napon felmértük a jelentkezők képességeit, majd ezt követően a megjelentek közül kiválasztásra került az a 10 fő megváltozott munkaképességű személy, akik részére Rehabilitációs szolgáltatások nyújtására került sor és akik részt vettek az Önismereti- Életvezetési tréningeken. Részükre a projekt ideje alatt folyamatos Mentori szolgáltatást és jogi tanácsadást nyújtottunk. A partnerszervezettel együttműködve az utolsó hónapban a résztvevőknek lehetőségük volt megismeri a partnerszervezet munkáját, ahol a gyakorlatban is ki tudták próbálni, hogy milyen adminisztratív számítógépes munkafolyamatokat kell majd végezni az esetleges elhelyezés során a munkáltatónál.

Ennek gyakorlásához 6db számítógép beszerzésére került sor a projekt keretén belül.

Tapasztalat:

Az elmúlt években több projektet valósítottunk meg az NSZI támogatásával, melyek nagy segítséget nyújtottak abban, hogy a megváltozott munkaképességű személyeknek lehetősége legyen kisebb léptékkel, biztonságos közegben felkészülni a nyílt piaci elhelyezkedésre, kihívásokra. Alapítványunk rehabilitációs üzemeiben már bebizonyosodott, hogy a megváltozott munkaképességű személyeket hatékonyan be lehet vezetni a termelői folyamatokba, a készségeket a munkaköri követelményekkel megfelelően össze lehet illeszteni. A megváltozott munkaképességű emberek részfeladatok elvégzésére kiválóan alkalmazhatók.

Eredmény:

Az Ösvény Esélynövelő Alapítvány és a munkáltató partner együttműködésével a projekt eredményeként a 10 főből 6 fő megváltozott munkaképességű személy talált új munkahelyet és helyezkedett így el a nyílt munkaerőpiacon. Valamint az elhelyezkedés után még egy hónapig a rehabilitációs mentor utókövetést végzett és segítséget nyújtott, ha kellett.

Projektünk a civil szféra és gazdasági szereplők hatékony együttműködésével munkáltatói igényekre reagált.

A befejeződött pályázat hozzájárult az Alapítvány egyik alapvető céljához, a megváltozott munkaképességűek fejlesztéséhez, foglalkoztatásuk, munkaerőpiaci reintegrációjuk elősegítéséhez.

Köszönjük a Slachta Margit Nemzeti Szociálpolitikai Intézet támogatását.

2024.01.29.


FIGYELEM!!!!!  TOBORZÁS!!!!!


2023.08.28.

A Belügyminisztérium döntése alapján támogatásban részesült az Alapítvány FOGLALKOZTATÁS2023 "Megváltozott munkaképességű személyek munkaerő-piaci integrációját elősegítő programok támogatása" című projektje.

Jelen pályázat lehetőséget nyújt az Alapítvány részére, hogy egyik alapvető célját, a megváltozott munkaképességűek fejlesztését, foglalkoztatásukat, munkaerőpiaci reintegrációjukat elősegítése. 18 éve Akkreditált foglalkoztatóként feladatunk a célcsoport munkaerőpiaci integrációjának elősegítése. Nyílt-piaci szereplők szemléletformálása elengedhetetlen.

Projektünk a civil szféra és gazdasági szereplő hatékony együttműködésével munkáltatói igényekre reagál, az együttműködő partner – profiljához igazodva - saját szakembere tartja és tanítja a számítástechnikai tréninget, ami az elhelyezéshez szükséges, kiegészítve ezzel a rehabilitációs szolgáltatásokat.

A rehabilitációs szolgáltatások nyújtása mellett, olyan ismereteket szereznek a célcsoporttagok az együttműködő partner közreműködésének köszönhetően, amelyeket az elhelyezéskor azonnal kamatoztatni tudnak, magabiztosan tudják végezni munkájukat.

Az Ösvény Esélynövelő Alapítvány és a nyílt piaci munkáltató partner együttműködésével a projekt eredményeként 6 fő megváltozott munkaképességű személy új munkahelyet talál.

A célcsoporttagoknak nyújtott komplex rehabilitációs szolgáltatásaink lehetőséget adnak a folyamatos, egymásra épülő, szakmailag átgondolt, felügyelt és sikeres rehabilitációra.

Projektelemek:

1. Toborzás / Felmérés / Kiválasztás

2. Rehabilitációs terv készítése 10 fő részére

3. Rehabilitációs szolgáltatások nyújtása 10 fő részére:

4. - Önismereti tréning biztosítása

5. - Életvezetési tréning biztosítása

6. - Mentori szolgáltatás nyújtása

7. Jogi tanácsadás

8. Munkagyakorlat biztosítása 10 fő részére a partnernél

9. 6 fő elhelyezése az Együttműködő partnernél


Megvalósítás időszaka:

2023.09.01.-2023.11.30.

A Megváltozott munkaképességű személyek munkaerőpiaci integrációját elősegítő programot a Belügyminisztérium által a Slachta Margit Nemzeti Szociálpolitikai Intézet támogatta.

 


Névnap

Ma 2024. július 21., vasárnap, Dániel és Daniella napja van. Holnap Magdolna napja lesz.

Támogatóink
Megváltozott munkaképességű munkavállalók

közreműködésével létrejött termékek.


www.segitovasarlas.hu

ENGEDÉLYSZÁM: SV18-0502-03

______________________________NYERTES PROJEKTJEINK:http://osveny.hu/images/efop.jpgKonzorciumban megvalósuló projektek: