Facebook



Designed by:
SiteGround web hosting Joomla Templates

Friss hírek




Bővülő szolgáltatások - Nyertes pályázat

2012. január 1-től bővülnek szociális alapszolgáltatásaink. Intézményeink integrálásra kerültek, így az intézmény új neve: Ösvény Esélynövelő Alapítvány Integrált Szociális Intézménye.

A Biharugrai Életmód Klubban  - az idősek nappali ellátása mellett - új szolgáltatásként szociális étkeztetéssel és házi segítségnyújtással bővül tevékenységünk.

Alapítványunk 2011. szeptember 23-án pályázatot nyújtott be közösségi ellátás nyújtására. Pályázatunk pozitív elbírálásban részesült, így 2012. január 1-től a szeghalmi kistérségben indítjuk be a pszichiátriai betegek közösségi ellátását, melynek célja a betegek lakókörnyezetben történő gondozása és annak elősegítése, hogy integrált és teljes jogú tagjai maradjanak a társadalomnak, illetve re-integrálódjanak a közösségbe. Az ellátás során segítséget nyújtunk a pszichiátriai betegek számára egészségi és pszichés állapotuk javításában; meglévő képességeik és készségeik megtartásában, illetve fejlesztésében; a mindennapi életükben adódó konfliktusok feloldásában és problémáik megoldásában; a szociális és mentális gondozásukban, és az egészségügyi ellátáshoz való hozzájutásukban. A szolgáltatás olyan hosszú távú, egyéni szükségletekre alapozott gondozást kínál, amely nagymértékben épít az ellátottak aktív és felelős részvételére, valamint a természetes közösségi erőforrásokra, őket is oktatva és támogatva.

2011. december 22.

 
Évzáró

2011. december 20-án évzáró vacsorát rendeztünk. Hegedűs Zsolt, ügyvezető köszöntötte a biharugrai és füzesgyarmati munkavállalókat (143fő), a vezetőséget, Bere Károlyt, az alapítvány alapítóját, megköszönte mindenkinek egész éves munkáját, majd röviden elmondta, hogy a következő évben milyen változások várhatók, valamint azt, hogy még mindig várjuk a szociális foglalkoztatásra vonatkozó feladatmutatót, amely meghatározza hány főt tudunk foglalkoztatni a 2012-es évben. Ezután Bere Károly köszöntötte a jelenlévőket, elmondta, továbbra is azon dolgozik a vezetőség, hogy folyamatosan biztosítva legyen a munka az üzemekben, és mindenkit megkért arra, hogy legjobb tudása szerint dolgozzon. Elmondta mennyire fontos karácsony közeledtével az összetartozás, és kérte, mindenki figyeljen a környezetében az egyedül állókra, az idősekre.

Az évzáró vacsora után élő zene kíséretében, jó hangulatban töltöttük az estét.

2011. december 21.

Képek

 

 
Kerekasztal találkozó

Érdekvédelmi és klaszteres kerekasztal találkozó helyszíne volt 2011. október 5.-én az Alapítvány Klapka utcai Gondozási Központja.

A kerekasztal találkozók célja:
2011. április 06-án elindult a megye foglalkoztatóinak érdekvédelmi és szakmai kerekasztal elnevezésű összefogása. A program 2012. júliusáig tart, támogatója az Ökotárs Alapítvány, célja pedig a civil érdekvédelmi (jelen esetben az állami intézményekkel közös) szerveződés erősödése, illetőleg olyan önerősítő szakmai kerekasztal létrehozása, amely a megyét erős (akár kiemelkedő) szociális foglakoztatási bázissá teszi.
Az Alapítvány részéről házigazdaként Hegedűs Zsolt mutatta be a szervezetet, annak széleskörű tevékenységeit. Ezután intézménylátogatásra került sor, majd a szakmai megbeszélések következtek.
A következő kerekasztal helyszíne: Vésztő

2011. október 6.

képek

 
Számvevőszéki bizottság jelentése

Elkészült a számvevőszéki bizottság jelentése, amely tartalmazza, hogy a foglalkoztatókat milyen sérelem érte és ér jelenleg is a rehabilitációs foglalkoztatás területén.

2011. június 30.

dokumentum

 
Új helyre költözött az Életmód Klub Biharugrán

A biharugrai Önkormányzat által megpályázott sikeres projektnek köszönhetően 2011. június 23-án átadásra került az Ösvény Alapítvány által működtetett biharugrai új Életmód Klub.

A Klub új helyszíne: Biharugra, Damjanich tér 2., ahol még nagyobb színvonalon tudjuk biztosítani szolgáltatásainkat az igénybe vevők részére. Az eddig idősek nappali ellátójaként működő intézmény az új épületben működő Életmód Klubban nagyon sokféle, színes programmal várja nemcsak az időseket, hanem a helyi lakosságot is. Így a jövőben a különböző meghirdetett programjainkra sok szeretettel várunk minden érdeklődőt életkortól függetlenül.

2011. június 24.

képek

 
<< Első < Előző 1 2 3 4 5 6 7 8 Következő > Utolsó >>

6. oldal / 8

Névnap

Ma 2024. április 25., csütörtök, Márk napja van. Holnap Ervin napja lesz.

Támogatóink


Megváltozott munkaképességű munkavállalók

közreműködésével létrejött termékek.


www.segitovasarlas.hu

ENGEDÉLYSZÁM: SV18-0502-03

______________________________



NYERTES PROJEKTJEINK:



http://osveny.hu/images/efop.jpg



Konzorciumban megvalósuló projektek: