Facebook



Designed by:
SiteGround web hosting Joomla Templates

Programjaink

Pszichiátriai betegek nappali ellátója és szociális foglalkoztatója nappali intézmény-2008

Szervezetünk 2008. június óta működteti a Pszichiátriai Betegek Nappali Ellátóját és Szociális Foglalkoztatóját. (5525 Füzesgyarmat, Klapka u. 33.)

Az Alapítvány Oxigén Életmód Klub keretében ellátott Pszichiátriai Betegek Nappali ellátásának célja: hogy az általa gondozott pszichiátriai betegek integrált és teljes jogú tagjai maradjanak a társadalomnak, illetve re-integrálódjanak a közösségbe.

A fejlesztő-felkészítő foglalkoztatások helye:

5525 Füzesgyarmat, Klapka u. 33.        90 fő


Rehabilitációs foglalkoztatás - 2008

Az Alapítvány 2006-tól működteti rehabilitációs foglalkoztatóját, a 2008-as évben a füzesgyarmati és a biharugrai rehabilitációs üzemekben 122 fő megváltozott munkaképességű személy foglalkoztatását valósította meg szervezetünk.

- Megváltozott munkaképességű személyek foglalkoztatásának támogatása (REHAB-2008) – (Dél-alföldi Regionális Munkaügyi Központ)

2008-ban támogatást nyertünk a Munkaügyi Központtól a füzesgyarmati és a biharugrai telephelyeink korszerűsítésére, munkahely létesítésére, valamint munkahely megtartásra.

Az Alapítvány rehabilitációs foglalkoztató üzemei régi építésű, részben vályog falazatú épületek, az elmúlt években az akadálymentesítés a füzesgyarmati telephelyen megtörtént, a biharugrai üzem is átalakításra került, így belső szerkezetük alkalmas a munkavégzés céljára.

A rehabilitációs üzemek épületeinek felújítása feltétele annak, hogy a megváltozott munkaképességű személyek foglalkoztatását biztosítani tudjuk. A füzesgyarmati telepen fűtéskorszerűsítés és a nyílászárók korszerűsítése történt meg. A biharugrai beruházás során a tetőszerkezet felújítása valósult meg, a munkahelyi körülmények javítása, biztosítása érdekében.

 

Szenvedélybeteg közösségi ellátás-2007-től

Az Alapítvány Észak-Békésben működtette és önkéntesen működteti a Szenvedélybeteg Közösségi Ellátást (Oxigén Életmód Klub), Füzesgyarmaton, Biharnagybajomban, Kertészszigetben és Bucsán.


NCA – Rehabilitációs konferencia - 2007

Szervezetünk országos rehabilitációs szakmai konferenciákat szervezett azok részére, akik megváltozott munkaképességű személyeket kívánnak foglalkoztatni. Célunk a foglalkozási rehabilitáció, valamint a rehabilitációs foglalkoztatást érintő új jogszabályok alkalmazására való felkészülés elősegítése, a megváltozott munkaképességű munkavállalók foglalkoztatásának elősegítése, munkahelyeinek megőrzése, így a civil szervezetek felkészítése a megváltozott munkaképességűek foglalkoztatására.

Célunk volt továbbá, hogy a megváltozott munkaképességűeket foglalkoztató szervezetek megismerjék egymást és a közös programok eredményeképpen egy érdekképviseleti szervvé alakuljanak, amely hatékonyan képviseli ezen szervezeteket. Így létrejött az országos Magyarországi Akkreditált Munkaadók Országos Érdekvédelmi Szervezete, melynek létrehozásában aktívan részt vettünk.


OFA - „Rehabilitációs üzem korszerűsítése Füzesgyarmaton”-2007

Pályázati programunk célja volt, hogy a rehabilitációs üzemet teljes mértékben akadálymentesítsük, azért, hogy teljes mértékben alkalmassá váljon a megváltozott munkaképességű személyek foglalkoztatására, és így a védett szervezetté váláshoz szükséges technikai feltételek adottá válhassanak.

A projekt eredményeképpen szervezetünk védett szervezetté vált, ez pedig egy erősebb jogi biztosíték, amely garanciát jelent arra, hogy a rehabilitációs foglalkoztatást magasabb szinten végezze szervezetünk.

A támogatásnak köszönhetően, az Ösvény Esélynövelő Alapítvány rehabilitációs üzeme teljes mértékben megfelel a kiemelt foglalkoztatói minősítésnek.

Így Alapítványunk KIEMELT tanúsítvánnyal rendelkező foglalkoztatóvá lett minősítve.


NCA -2004-től

Alapítványunk minden évben a helyi civil szervezeteknek segítséget nyújt pályázatok, beszámolók, adatlapok, regisztrációk, jelentések elkészítésében. Az NCA által kiírt működési pályázatokat készítettük el több szervezetnek is, melyen minden pályázó sikeresen szerepelt.


Megváltozott munkaképességűek foglalkoztatása II.– 2007 (Békés Megyei Munkaügyi Központ)

Alapítványunk egy rehabilitációs foglalkoztató üzemet hozott létre Biharugrán, amely üzemben elektronikai összeszerelés zajlik. A tervezett beruházással összesen 22 fő megváltozott munkaképességű személy alkalmazására nyílt lehetőség.

A beruházás hosszú távon biztosít munkát a biharugrai megváltozott munkaképességű munkavállalóknak, valamint illeszkedik az Alapítvány által kitűzött célokhoz, a foglalkoztatás és munkahelyteremtés területén.


Megváltozott munkaképességűek foglalkoztatása I.– 2006 (Békés Megyei Munkaügyi Központ)

Két éves munka eredményeként sikerült Füzesgyarmatra letelepíteni egy rehabilitációs munkahelyet, amely 75 megváltozott munkaképességű embernek adott munkát. Az Alapítvány legfontosabb feladata, hogy koordinálja az üzemet, valamint az üzem elsődleges feladata, munkalehetőséget adni a füzesgyarmati megváltozott munkaképességű személyek számára.


„Van remény, segítség a szenvedélybetegek részére Észak-Békésben” 2006-2007 Szenvedélybeteg közösségi ellátás – (PHARE - Micro Access- ICSSZEM)

A közösségi szenvedélybeteg ellátás célja, hogy az általa gondozott szenvedélybetegek integrált és teljes jogú tagjai maradjanak a társadalomnak, illetve reintegrálódjanak a közösségbe.

A program keretében létrehoztunk egy gondozó házat (Oxigén Életmód Klub), ahol a nappali ellátást meg tudjuk számukra szervezni, gondozó és szabadidős tevékenységek formájában. Nem problémákat kezelünk, hanem bizalmon, együttműködésen alapuló emberi kapcsolatokat alakítunk, s ezek fejlődésén, nehézségein, és örömein keresztül mutatunk új értékeket, életesélyeket, életvezetési stratégiákat.


Közösségi Internet hozzáférés biztosítása - Nemzeti Civil Alapprogram -2006

Az e-Magyarország Pont program továbbfejlesztése. Irodánkban a program folytatásaként továbbra is kedvezményesen biztosítja az internetes hozzáférést a lakosság számára.


HEFOP-1.3.1 - Nők re-integrációja -2005-2006

"Mi Nők is állást keresünk!"

Pályázati programunk 27 hátrányos helyzetű, hosszú ideje inaktív nőt (gyesen – gyeden lévő, és főállású anyát) juttatott vissza a munkaerőpiacra, képzés és foglalkoztatás megszervezésével. A program során szervezetünk felkutatta azokat a lehetséges munkalehetőségeket, amelyek a térségben biztosítják az elhelyezkedés esélyét, így 16 fő gyógymasszőrt, illetve a 11 fő szociális asszisztens képeztünk ki.

Képek a Galériában


PHARE Drogprevenciós program-2003-2004

Az Észak Békési kistérségben élő 14-18 éves fiatalok, szüleik, velük foglalkozó szakemberek számára olyan komplex programot szerveztünk, amely elősegítette, hogy a fiatalok körében a drogfogyasztás veszélyeztetettsége csökkenjen, illetve a már érintett fiatalok korai kiszűrése és szakellátásba integrálása megoldott legyen az ellátási területen. A régióban lévő két középiskola (Szeghalom, Dévaványa) és négy általános iskola (Füzesgyarmat, Szeghalom, Körösladány, Vésztő) 7-8-ikos tanulóit, pedagógusait, és szüleit céloztuk meg programunkkal. A program tevékenységei: 40 órás akkreditált pedagógusképzés, a képzésben résztvevők számára klub létrehozása, 10 órás tanórai prevenciós program, 40 órás kortárssegítő képzés, kortárs segítő klub működtetése, rendhagyó szülői értekezletek tartása, szülői klub működtetése. A program értékelését rendhagyó módon, diákok számára szervezett vetélkedővel terveztük, és hajtottuk végre.

Képek a Galériában

IHM – eMagyarország Pont-2004

Az elmúlt években sokszor keresték Civil irodánkat mind a helyi fiatalok, diákok, mind a Füzesgyarmatra látogató turisták Internet szolgáltatás igénybevételével kapcsolatban.

A pályázat segítségével sikerült bekapcsolódni az eMagyarország Pont kialakításába, irodánkban igénybe lehet venni az Internet szolgáltatást, folyamatos, rugalmas nyitvatartással.


GYISM „Esélyt a munkához”-2004

Álláskeresési technikák tréningje fiatal munkanélküliek részére

Alapítványunk az elmúlt években többször szervezett a munkanélküliség témájában tréninget a fiatal pályakezdőknek. A lebonyolított tréning kapcsán választ kaptunk arra, hogy milyen elhelyezkedési lehetőségei vannak a fiatalok számára a településeken, illetve milyen módszerek segíthetnek a sikeres munkavállalásban.

 

Névnap

Ma 2024. április 23., kedd, Béla napja van. Holnap György napja lesz.

Támogatóink


Megváltozott munkaképességű munkavállalók

közreműködésével létrejött termékek.


www.segitovasarlas.hu

ENGEDÉLYSZÁM: SV18-0502-03

______________________________



NYERTES PROJEKTJEINK:



http://osveny.hu/images/efop.jpg



Konzorciumban megvalósuló projektek: