FacebookDesigned by:
SiteGround web hosting Joomla Templates

Infrastrukturális fejlesztés az Ösvény Esélynövelő Alapítványnál


Befejeződött az Integrált Szociális Intézmény felújítása

 

2013. június 21-én átadásra került az Ösvény Esélynövelő Alapítvány felújított Integrált Szociális Intézménye.

Alapítványunk a „Szociális alapszolgáltatások és gyermekjóléti alapellátások infrastrukturális fejlesztése” című DAOP-4.1.3/A pályázati kiíráson – a helyi Önkormányzat képviselő testületének hozzájárulásával - sikeresen szerepelt, így az Új Széchenyi Terv keretében 37.743.474 forint Európai Uniós vissza nem térítendő támogatásban részesült. A 39.729.973 forintos összköltségvetésű beruházásból az Alapítvány által működtetett Integrált Szociális Intézmény épületének felújítása valósulhatott meg. A beruházás 95%-os támogatást nyújtott, az 5% önerőt az Alapítvány finanszírozta.

A 2008 óta működő nappali ellátó és szociális foglalkoztató 2012. január 1 óta Integrált Szociális Intézményként működik, mely a füzesgyarmati és a biharugrai szociális Intézményeinket fogja össze, a következők szerint:

Füzesgyarmaton és a szeghalmi kistérségben:

-         Pszichiátriai betegek nappali és közösségi ellátását nyújtjuk

Intézményünk telephelyén Biharugrán:

-          Idősek nappali ellátása

-          Házi segítségnyújtás és

-          szociális étkeztetés történik.

 

A nappali ellátáshoz kapcsolódóan jelenleg 40 főt foglalkoztatunk szociális foglalkoztatás keretében, fejlesztő-felkészítő jelleggel.

2013. május 6-tól 30 fő részére munka-rehabilitációs foglalkoztatás nyújtására is engedélyt kaptunk.

 

A jelenlegi szociális alapszolgáltatásoknak helyet adó intézmény egy régi iskolaépületből került kialakításra, mely önkormányzati tulajdonú. A település és a kistérség hátrányos helyzetéből adódóan a szociális problémák halmozottan vannak jelen, általános probléma a szolgáltató intézmények leromlott állapota, a hiányos infrastruktúra és a szakemberek alacsony színvonalú munkafeltételei.

 

A fejlesztés során az alábbi infrastrukturális beruházások valósultak meg:

·  Komplex akadálymentesítés

·  Részleges nyílászárócsere

·  Egységes burkolat, vezető sávval

·  Meglévő vizesblokk átalakítása, felújítása, új akadálymentes mozgáskorlátozott vizesblokk kialakítása/építése

·  Belső-, külső festés, vakolás

·  Járda, rámpa, akadálymentes parkoló, fedett kerékpártároló kialakítása

·  Napelem kiépítése

A munkakörülmények és az ellátás színvonalának javítása kapcsán tárgyi eszközök kerültek beszerzésre. (munka- és tárgyalóasztalok, számítógépek, telefonok, mosógép)

A beruházás megvalósításával megfelelő környezetet tudunk biztosítani szociális alapszolgáltatásaink nyújtásához, az ellátottaink számára az életvitelhez szükséges készségek fejlesztéséhez, valamint a szociális foglalkoztatáshoz.

Az Integrált Szociális Intézmény a fejlesztésnek köszönhetően jelenleg meglévő ellátásai közül a pszichiátriai betegek nappaliellátásakeretébenaz ellátottak számátajelenlegi90főről100 főre kívánja bővíteni a települési szükségletek kielégítése céljából.

A felújított intézményünk barátságos és otthonos kialakítása folyamatban van, még számos dekorációs elem kerül az elkövetkezőkben elhelyezésre.

Ezúton is szeretnénk megköszönni Alapítványunk vezetősége nevében mindazoknak a szakembereknek és civil segítőknek a részvételét, akik bármilyen formában hozzájárultak a projekt sikeres megvalósításához, az intézményünk teljes körű akadálymentesítéséhez, felújításához, ami a korszerűsítésnek köszönhetően megfelel a jelenlegi jogszabályokban előírt szakmai és tárgyi feltételeknek.

Kívánom, hogy az elkövetkezendő időszakban a felújított szép környezet ellátottjaink szociális jólétét és mentális egészségét szolgálja, valamint segítse szakdolgozóink hatékony munkáját. 

A szolgáltatások igénybevételéről bővebb felvilágosítást a Klapka u. 33. sz. alatti Intézményünkben kaphat, ill. a következő telefonszámon érdeklődhet: 06-66-491-784 

Forduljon hozzánk bizalommal!

 

Hegedűsné Pörneki Renáta

Intézményvezető

2013. június 21.

A felújításról és az átadóról készült képeket ITT megtekintheti!2013. január 02.

 


SAJTÓKÖZLEMÉNY

Uniós támogatással fejlesztik a Szociális Intézményt Füzesgyarmaton

2013. január 02.

 

Az Ösvény Esélynövelő Alapítvány Integrált Szociális Intézményében nyújtott szociális alapszolgáltatások színvonalasabb feltételeit biztosítja, valamint 10 fővel növeli a férőhelyek számát az a fejlesztés Füzesgyarmaton, amelynek kivitelezési munkálatai 2013. január 2-án kezdődtek. A feladatok elvégzésének finanszírozásához az Ösvény Esélynövelő Alapítvány 2012 januárjában a Dél-alföldi Operatív Program DAOP-4.1.3/A-11 kódszámú „Szociális alapszolgáltatások és gyermekjóléti alapellátások infrastrukturális fejlesztése” című felhívására nyújtott be pályázatot. „Az Ösvény Esélynövelő Alapítvány infrastrukturális fejlesztése” címmel benyújtott pályázat 37 743 474 forint támogatásban részesült. A 39 729 973 forint teljes költségvetésű projekt keretében az Integrált Szociális Intézmény épületét felújítják, komplex akadálymentesítése fog megvalósulni, valamint fejlesztik az infrastrukturális feltételeiket, s az eddigi 90-ről 100-ra növelik a nappali ellátás férőhelyének számát.

 

A DAOP-4.1.3/A-11-2012-0048 számú projekt keretén belül az Ösvény Esélynövelő Alapítvány által fenntartott Klapka u. 33. számú Integrált Szociális Intézmény komplex akadálymentesítése, infrastrukturális feltételeinek és a szociális alapszolgáltatások színvonalának emelése, valamint férőhelyeinek bővítése valósul meg. A Klapka u. 33 alatti Intézmény részleges átalakítási és felújítási munkálataival 2013. január 02-án elkezdődött a fejlesztés, amelynek eredményeként az Intézmény a jelenlegi 90 férőhelyről 100 férőhelyes intézménnyé bővül.

A fejlesztés során átépítésre és felújításra kerül a vizesblokk, a meglévő épületen belül egy pihenőszoba kerül kialakításra, a főbejárat előtt akadálymentes megközelítést biztosító rámpa, parkoló, fedett kerékpártároló, a belső térben komplex akadálymentesített bejárat és mozgássérült WC blokk épül, kialakításra kerül a dolgozói öltöző. Napelem rendszer kiépítése valósul meg, továbbá sor kerül a homlokzat felújítására.

Az Integrált Szociális Intézmény fejlesztése 2013-ban megvalósul.

A projekt megvalósítási ideje: 2012. november 20. – 2013. július 31.

 

Ösvény Esélynövelő Alapítvány

5525 Füzesgyarmat, Mátyás u. 2/a.

Tel./Fax: 06/66/590-310

Ezt a címet a spamrobotok ellen védjük. Engedélyezd a Javascript használatát, hogy megtekinthesd. ,  www.osveny.hu

 

Névnap

Ma 2024. július 21., vasárnap, Dániel és Daniella napja van. Holnap Magdolna napja lesz.

Támogatóink
Megváltozott munkaképességű munkavállalók

közreműködésével létrejött termékek.


www.segitovasarlas.hu

ENGEDÉLYSZÁM: SV18-0502-03

______________________________NYERTES PROJEKTJEINK:http://osveny.hu/images/efop.jpgKonzorciumban megvalósuló projektek: